Podnikateľský plán startupu v oblasti HealthTech - Olejár, Dávid; Mareš, Jan, 1986-; Špaček, Miroslav, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cieľom tejto bakalárskej práce je vytvoriť podnikateľský plán startupu v oblasti HealthTech, ktorý bude neskôr slúžiť ako podklad pre realizáciu podnikateľského nápadu. V teoretickej časti práce je popísaný proces každého podnikania od metód hľadania podnikateľského nápadu, financovania startupov až po marketingový a finančný plán. V praktickej časti práce je vytvorený podnikateľský plán pre náš startup, ktorého produktom je mobilná aplikácia uľahčujúca prístup k zdravotnej starostlivosti ľuďom nachádzajúcim sa v zahraničí. Makro okolie spoločnosti analyzujeme pomocou PESTEL analýzy, pre mikro okolie je využitá Porterová analýza konkurenčných síl. Pre jednoduché zobrazenie a pochopenie je v práci náš podnikateľský plán zobrazený aj pomocou nástroja Business Model Canvas. Prínosom študenta je reálne zhodnotenie podnikateľského nápadu a určenie jeho silných a slabých stránok, potenciálnych hrozieb a príležitostí a jeho celkovú realizovateľnosť.
Vedoucí práce: Jan Mareš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses