Automatizace a integrace aplikací pro podporu týmové komunikace - Do, Viet Anh; Palovská, Helena, 1959-; Šidlovský, Marko; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato práce se zabývá problematikou integrace aplikací a nástrojů pro podporu týmové komunikace. Hlavním cílem této práce je tedy integrace aplikací používaných v rámci týmové komunikace a automatizace postupů přenášení a zpracování dat za účelem zefektivnění komunikace uvnitř jednoho týmu i napříč týmy v Uniqway. Dílčím cílem je celé řešení nasadit do cloudového prostředí, kde bude autonomně plnit požadavky. K dosažení cílů se se postupovalo následovně. Nejdříve se charakterizoval současný stav. Na jeho základě se definovaly požadavky. Posléze na základě literární rešerše se prováděla identifikace prostředků k naplnění požadavků. Integrace je postavena na komponentách zvaných API, které zajišťují komunikaci mezi programy. Integrační prvky se zabudovaly do uceleného řešení, které bylo implementováno v jazyce Java, a nakonec otestováno testovacím frameworkem JUnit 4. Výsledkem práce jsou dvě cloud native aplikace, které plně umožňují komunikaci mezi danými nástroji a službami a mimoto podporují automatické provedení dříve manuálních činností. Vzniklé řešení je škálovatelné a prezentovaný postup lze využít pro podobné případy užití.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses