Strategická analýza společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. - Hlaváček, Štěpán (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení stavu a strategie společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. a následné navržení a doporučení strategie nové. Tento cíl bude dosažen pomocí dílčích analýz, které slouží k identifikaci klíčových faktorů a následnému určení příležitostí či hrozeb a silných nebo slabých stránek. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V první části jsou definovány jednotlivé základní pojmy dané problematiky a popsány postupy metod a nástrojů. Tyto nástroje a metody jsou poté aplikovány v části praktické. Jde například o PESTEL analýzu, analýzu konkurence, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu nebo finanční analýzu. Zjištěné poznatky jsou poté vyhodnoceny ve SWOT analýze, která je základem pro strategická doporučení pro podnik v závěru práce.