Strategická analýza společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. - Hlaváček, Štěpán; Boukal, Petr, 1962-2022; Kubíček, Aleš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnocení stavu a strategie společnosti RUDOLF JELÍNEK a.s. a následné navržení a doporučení strategie nové. Tento cíl bude dosažen pomocí dílčích analýz, které slouží k identifikaci klíčových faktorů a následnému určení příležitostí či hrozeb a silných nebo slabých stránek. Práce je rozdělena do dvou částí – teoretické a praktické. V první části jsou definovány jednotlivé základní pojmy dané problematiky a popsány postupy metod a nástrojů. Tyto nástroje a metody jsou poté aplikovány v části praktické. Jde například o PESTEL analýzu, analýzu konkurence, Porterův model pěti sil, VRIO analýzu nebo finanční analýzu. Zjištěné poznatky jsou poté vyhodnoceny ve SWOT analýze, která je základem pro strategická doporučení pro podnik v závěru práce.
Vedoucí práce: Petr Boukal
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses