Parcelboxy a jejich využití v elektronickém obchodování - Hána, Šimon; Šebesta, Michal; Kuchár, Róbert; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato práce se zabývá parcel boxy v České republice, jakožto v tuzemsku stále více oblíbeným způsobem doručování zásilek ze strany zákazníků, e-shopů i dopravců. Počet automatických výdejních terminálů a subjektů, které je provozují, v posledních letech výrazně vzrostl. V návaznosti na současné teoretické poznání oblasti tato práce mapuje dosavadní realizovanou strategii rozmístění parcel boxů na území České republiky v přímém porovnání s parcel pointy. Práce odhaluje prostor ke zlepšení pokrytí České republiky a další příležitosti na trhu. Porovnávána jsou data největších provozovatelů parcel boxů a parcel pointů v České republice – Zásilkovna, Alza.cz, Balíkovna a PPL. Data dopravců jsou doplněna o údaje obcí a krajů, ve kterých se parcel boxy a parcel pointy nachází.
Vedoucí práce: Michal Šebesta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses