Strategie a ekonomika procesu digitalizace v energetickém sektoru v průmyslovém podniku - Chuchvalec, Pavel; Hönig, Vladimír, 1982-; Procházka, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit ekonomickou návratnost investice do digitalizační platformy Flowbox v rámci průmyslového podniku. Tuto návratnost vyhodnocuje na základě ekonomické analýzy a ekonomických ukazatelů. Práce je rozdělena na teoretickou část, ve které popisuje současnou globální strategii v energetice. Zároveň je zde rozebrán aktuální výhled pro energetiku, oblast digitalizace a úspor energií. V následující části je pak rozebrána evropská strategie pro energetiku, Národní strategický plán a strategie ČR v oblasti Energetiky. Dále se práce zabývá popisem technologie a fungování projektu Flowbox. Je zde přiblížena technologická specifikace systému, jeho využití pro jednotlivé sektory a funkcionality. V praktické části se tato práce zaměřuje na vyhodnocení úspor energií a emisí pro konkrétní průmyslový podnik Pomocí finanční analýzy a ekonomických ukazatelů pak stanovuje návratnost investice do Flowboxu. V závěru pak práce hodnotí celkové výpočty a vyhodnocuje návratnost a stanovené hypotézy.
Vedoucí práce: Vladimír Hönig
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses