Strategická analýza podniku Soaré sekt - Pajonk, Marek (2022)
Táto bakalárska práca popisuje strategickú analýzu vnútorného a vonkajšieho prostredia spoločnosti Soaré Sekt. Cieľ práce, vytvorenie strategického odporučenia pre budúci vývoj tejto spoločnosti, je zrealizovaný za pomoci zanalyzovania príležitostí, hrozieb, silných stránok a slabých stránok. Bakalárska práca je rozdelená na dve časti a to na teoretickú, kde sú vysvetlené základné pojmy a analýzy, ktoré sa v práci nachádzajú a praktickú časť, v ktorej sú tieto spomínané analýzy zrealizované. Medzi tieto analýzy patria: PESTEL analýza, Porterova analýza piatich síl, analýza stakeholderov, finančná analýza a VRIO analýza. Výstupom tejto práce sú zhromaždené informácie v SWOT syntéze, ktoré napomohli vytvoriť záver a odporučenie pre firmu Soaré Sekt.