Strategická analýza společnosti JEMČA a.s. - Hladová, Lucie; Jurek, Martin; Štamfestová, Petra, 1984-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je pomocí dílčích strategických analýz a následně vyvstalých silných a slabých stránek společnosti JEMČA a.s., jejích příležitostí a hrozeb, navrhnout specifická doporučení, která by mohla vést ke zlepšení postavení a konkurenceschopnosti tohoto dříve jasně předního představitele na relevantním trhu. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou a praktickou. Teoretická část zahrnuje stručný úvod do problematiky strategie, teoretická východiska pro analýzu externího prostředí (PEST analýza, životní cyklus a struktura odvětví, mapa konkurenčních skupin, Porterův model pěti sil) i interního prostředí (disponibilní zdroje, VRIO analýza, finanční analýza) společnosti, pro syntézu (SWOT analýza) těchto analýz. V praktické části je za pomocí veřejně dostupných zdrojů analyzovaná společnost nejprve představena, posléze jsou na ni uvedené analýzy aplikovány. Závěr práce obsahuje jednotlivá doporučení v souladu s cílem práce.
Vedoucí práce: Martin Jurek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses