Strategická analýza okolí podniku Peppermint digital s.r.o. - Isanova, Svetlana (2022)
Bakalářská práce se zabývá strategickou analýzou okolí podniku Peppermint digital s.r.o. Hlavním cílem je identifikovat a vyhodnotit vnější faktory, které určují jeho tržní pozici. Očekávaným přínosem je určení příležitostí a hrozeb pro společnost, pro lepší možnost získání významných zákazníků a zajímavých projektů. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část definuje základní terminologii a popisuje metodiky vybraných nástrojů potřebných pro sestavení strategické analýzy, které jsou v následující praktické časti aplikovány na analyzovanou společnost. Praktická část Prostředí je analyzováno z pohledu makrookolí a mikrookolí. Klíčovými nástroji jsou PESTLE analýza a Porterův model pěti sil. Na základě výsledků strategické analýzy budou v závěru bakalářské práce uvedena praktická doporučení pro Peppermint digital s.r.o.