Segmentace návštěvníků Bytového divadla H2/O - Vaňkátová, Klára (2022)
Bakalářská práce se zabývá segmentací návštěvníků H2/O Bytového divadla. Jejím cílem je prostřednictvím primárního kvantitativního výzkumu a pomocí statistických metod odhalit segmenty a poznat specifika návštěvníků této pražské scény, kterou provozuje nezávislá umělecká skupina OLDstars. Teoretická část práce přináší stručné vysvětlení pojmů, které s tématem práce souvisí. Mezi nimi je také vysvětlení konceptu bytového divadla a jeho kontextu. Primární výzkum, jenž je součástí praktické části bakalářské práce, je realizován během představení uskutečněných v bytovém divadle metodou osobního dotazování. Následně je provedena analýza získaných dat, jejímž úkolem je ověřit platnost zkoumaných hypotéz a pomoci tak odhalit specifika segmentů „věrných psů“ a „nekulturních objevitelů“ odkrytých podle předem určeného kritéria frekvence návštěvnosti.