Strategická analýza podniku Pivovar Nymburk, spol. s.r.o. - Kubín, Daniel (2022)
Cílem bakalářské práce je strategická analýza Pivovaru Nymburk, spol. s.r.o. Strategická analýza významně pomáhá ve správném rozhodování o aplikovaných strategiích firmy a zkoumá kladné i záporné jevy, které na podnik mohou působit. Je základním kamenem k chodu každého konkurenceschopného podniku na jakémkoliv trhu. Práce by měla přezkoumat vlivy vznikající v makrookolí i mikrookolí, které na Pivovar Nymburk a určit její tržní pozici, která je nezbytná k nastavení správné strategie. Dále bude aplikována analýza vnitřních zdrojů, která představí silné a slabé stránky podniku. Objevené Výsledky budou vyhodnoceny SWOT analýzou a pro firmu bude vytvořeno doporučení do budoucna, vycházející z aplikovaných analýz.