Konzumerismus a konzumní společnost na kosmetickém trhu - Nguyen, Trang Phuong (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem konzumerismu a konzumní společnosti na kosmetickém trhu. Práce je rozdělena do několika částí, kdy východiskem první části je teorie spotřebitele v konzumním prostředí. Dále teoretická část práce vymezuje konzumní společnost v prostředí kosmetického trhu a pojednává o důsledcích neekologického chování a možných řešeních. Cílem práce je porovnat nákupní chování spotřebitelů jednotlivých generací a jejich zájem o udržitelnější produkty a vyhodnotit tak, která z generací je více konzumní. Pro zpracování praktické části byla použita forma online dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 134 respondentů. Na základě odpovědí byl zhodnocen stav obyvatel České republiky ve vztahu k udržitelnosti na kosmetickém trhu, a to kolik peněz jsou schopni utratit za kosmetické produkty, jak často nakupují tyto produkty, jestli lpí na udržitelné výrobě či jestli mají povědomí o dopadu fast kosmetiky na životní prostředí.