Konzumerismus a konzumní společnost na kosmetickém trhu - Nguyen, Trang Phuong; Džbánková, Zuzana, 1967-; Macáková, Libuše, 1955-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá tématem konzumerismu a konzumní společnosti na kosmetickém trhu. Práce je rozdělena do několika částí, kdy východiskem první části je teorie spotřebitele v konzumním prostředí. Dále teoretická část práce vymezuje konzumní společnost v prostředí kosmetického trhu a pojednává o důsledcích neekologického chování a možných řešeních. Cílem práce je porovnat nákupní chování spotřebitelů jednotlivých generací a jejich zájem o udržitelnější produkty a vyhodnotit tak, která z generací je více konzumní. Pro zpracování praktické části byla použita forma online dotazníkového šetření, kterého se zúčastnilo 134 respondentů. Na základě odpovědí byl zhodnocen stav obyvatel České republiky ve vztahu k udržitelnosti na kosmetickém trhu, a to kolik peněz jsou schopni utratit za kosmetické produkty, jak často nakupují tyto produkty, jestli lpí na udržitelné výrobě či jestli mají povědomí o dopadu fast kosmetiky na životní prostředí.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses