Strategická analýza společnosti EMCO s.r.o. - Vavřínová, Klára (2022)
Tato bakalářská práce je zaměřena na strategickou analýzu společnosti Emco s.r.o. Práce je rozdělena do dvou částí, do teoretické a praktické. V teoretické části jsou definované základní pojmy a popsány postupy jednotlivých analýz využitých v části následující. Praktická část nejprve zkoumá vnější prostředí podniku. Pro zhodnocení makro okolí je zpracována PESTEL analýza, pro mikro okolí je využito Porterova modelu 5 sil a jsou zde popsány základní charakteristiky trhu i konkurence. V rámci analýzy vnitřních zdrojů byla provedena VRIO analýza, finanční analýza, procesní analýza a portfolio analýza. Jako syntéza je použita SWOT analýza, shrnující zjištěné informace. Cílem páce je vyhodnotit současnou strategickou pozici společnosti Emco a navrhnout doporučení pro budoucí rozvoj podniku.