Marketingová komunikace neziskové organizace SKOK do života - Jakubovitsová, Adéla (2022)
Bakalářská práce je zaměřena na marketingovou komunikaci neziskové organizace SKOK do života. Cílem práce je analýza současného stavu marketingové komunikace organizace a jejího Bistra u dvou přátel. Přínosem práce je zefektivnění marketingové komunikace organizace. Teoretická část se zabývá vytyčením základních pojmů spojených s tématikou. Tyto pojmy jsou marketing, marketingový mix, marketingová komunikace a její nástroje, neziskový sektor, nestátní nezisková organizace. V praktické části je představená vybraná nezisková organizace a její současná komunikace. V práci jsou použity tři výzkumné metody, hloubkový rozhovor s ředitelkou organizace, kvantitativní výzkum pomocí dotazníkového šetření a SWOT analýza. Na závěr jsou odpovězeny výzkumné otázky a na základě sebraných dat jsou stanovena doporučení pro zlepšení marketingové komunikace organizace.