Zlepšování vybraného výrobního procesu v podniku KOVACO Electric a.s. s využitím metod štíhlé výroby - Novotný, Jonáš; Mojžíš, Jan; Svobodová, Hana, 1961-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zlepšení konkrétních procesů v podniku KOVACO Electric a.s. Konkrétně jde o eliminaci nadbytečných činností výrobního procesu smykového nakladače a poté o zvýšení produkce pomocí změny layoutu pracoviště. V teoretické části jsou popsány základy zlepšování výrobních procesů a metody štíhlé výroby a Six Sigma. V praktické části bylo využito cyklu DMAIC a v rámci jeho jednotlivých kroků byly použity nástroje 5S a Kanban. Pro lepší představu problému ve výrobní procesu bylo použito mapování procesu nástrojem flowchart. Metodou 5 WHY byla zjištěna příčina nadbytečných činností. Teoretický přinos práce se odráží v užití metod štíhlé výroby v praxi malé výroby. Navrhované zlepšení bylo zavedeno do výrobního procesu podniku a bylo tak dosaženo vyšší produkce a eliminace nadbytečných činností.
Vedoucí práce: Jan Mojžíš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses