Finančné spravodajské jednotky v Českej republike, Švajčiarsku a Spojenom kráľovstve - Machatová, Martina (2022)
Diplomová práca sa zaoberá finančnými spravodajskými jednotkami v Českej republike, Švajčiarsku a Spojenom kráľovstve. Práca zahŕňa teoretické vymedzenie finančných spravodajských jednotiek a ich medzinárodnej spolupráce. Ďalej sa venuje konkrétnym spravodajským jednotkám, vysvetleniu ich fungovania a kompetencií. Na záver porovnáva medzi sebou vybrané finančné spravodajské jednotky, ich silné a slabé stránky, ako aj hodnotenia od medzinárodných organizácií na základe verejne dostupných dát.