Charakteristika poptávky po rostlinných produktech - Sůvová, Adéla; Soukupová, Jana; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou poptávky po rostlinných produktech. V úvodu jsou vysvětleny základní informace o rostlinných produktech a s nimi spojenými stravovacími návyky. Teoretická část obsahuje základní pojmy chování spotřebitele na trhu, následně je definován pojem poptávka a uvedeny faktory, které ji ovlivňují. Značná část teoretické části je věnována elasticitě poptávky. Poslední teoretická kapitola se věnuje marketingovému mixu, jehož prvky působí na rozhodování spotřebitele o nákupu statku. V praktické části je za pomocí dotazníkového šetření proveden výzkum poptávky po rostlinných produktech na trhu v České republice. Na závěr jsou uvedena doporučení pro zvýšení poptávky po dané skupině produktů.
Vedoucí práce: Jana Soukupová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses