Analýza mediálního kontextu hudebního festivalu Praha Žije Hudbou - Zikmundová, Tereza; Kubaš, Mario, 1981-; Šubrt, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou mediálního kontextu českého hudebního festivalu Praha Žije Hudbou v průběhu let 2016–2020. Práce má za cíl zanalyzovat tyto proběhlé ročníky především z hlediska jejich medializace a efektivity PR. Teoretická část se zabývá metodami využívanými k výzkumu médií, Public relations a médii obecně. Dále se také věnuje stručně hudebním festivalům v ČR a charakteristice vybraného festivalu Praha Žije Hudbou. Praktická část obsahuje kvantitativní obsahovou analýzu mediálních výstupů, jejíž cílem je zjištění překryvu oficiálních výstupů od pořadatelů festivalu s dostupnými výstupy od mediálních organizací, které byly dohledány v mediální databázi Anopress. Srovnání je prováděno na základě několika vybraných znaků. Práce je zakončena zodpovězením předem stanovených výzkumných otázek a hypotéz, a především evaluací efektivity PR komunikace mezi hudebním festivalem Praha Žije Hudbou a mediálními organizacemi.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses