Nabídka a poptávka na trhu soukromých středních škol - Ročeň, Jakub (2022)
Bakalářská práce se zabývá trhem soukromého středního vzdělávání v České republice. Práce vymezuje specifika fungovní tohoto trhu, právní rámec a strukturu financování soukromých středních škol. Součástí je také charakteristika marketingových specifik trhu vzdělávání. Práce zároveň zkoumá statistická data vývoje nabídky a poptávky středního školství s bližším zaměřením na soukromý sektor. Pomocí těchto dat byla vytvořena předikce vývoje poptávky do školního roku 2036/37. V praktické části se práce podrobně věnuje preferencím spotřebitele a faktory, které jej ovlivňují při výběru střední školy. Tato data byla získána pomocí dotazníkového šetření žáků a absolventů soukromých středních škol. Praktická část také zahrnuje rozhovory s řediteli. Tyto dvě praktické části ověřují hypotézy, které byly definovány na začástku práce.