Nabídka a poptávka na trhu soukromých středních škol - Ročeň, Jakub; Rusmichová, Lada; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá trhem soukromého středního vzdělávání v České republice. Práce vymezuje specifika fungovní tohoto trhu, právní rámec a strukturu financování soukromých středních škol. Součástí je také charakteristika marketingových specifik trhu vzdělávání. Práce zároveň zkoumá statistická data vývoje nabídky a poptávky středního školství s bližším zaměřením na soukromý sektor. Pomocí těchto dat byla vytvořena předikce vývoje poptávky do školního roku 2036/37. V praktické části se práce podrobně věnuje preferencím spotřebitele a faktory, které jej ovlivňují při výběru střední školy. Tato data byla získána pomocí dotazníkového šetření žáků a absolventů soukromých středních škol. Praktická část také zahrnuje rozhovory s řediteli. Tyto dvě praktické části ověřují hypotézy, které byly definovány na začástku práce.
Vedoucí práce: Lada Rusmichová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses