Ekonomický dopad koronavirové krize na silniční cyklistické týmy v České republice - Štibingr, Matěj; Kaňková, Eva, 1975-; Džbánková, Zuzana, 1967-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Nový druh koronaviru, způsobující onemocnění Covid-19, zasáhl celý svět. Vedle zdravotních komplikací způsobil i ty ekonomické. Česká vláda z důvodu zamezení styku osob zaváděla přísná opatření, která negativně ovlivnila ekonomiku. Jedním ze zasažených sektorů byl i sport. Kvůli lockdownu a zamykání ekonomiky nebylo možné běžné fungování sportovních soutěží a utkání. V bakalářské práci se zaměřuji na silniční cyklistické týmy v České republice, které byly koronavirovou pandemií zasaženy. Cyklistické stáje musely čelit přísným opatřením. Vlivem Covidu-19 byl ovlivněn chod profesionální silniční cyklistiky a týmy musely čelit komplikacím jako např. rušení závodů, omezení rozpočtu, zvýšení nákladů, narušení spolupráce se sponzory apod. Finanční prostředky získávají týmy zejména od sponzorů nebo z veřejných zdrojů jako jsou Český svaz cyklistiky, Dukla a Olymp. Teoretická část obsahuje popis koronaviru a zavádění covidových opatření, rozdělení a organizační strukturu silniční cyklistiky a ekonomické fungování týmů. V empirické části je práce směřována přímo na ekonomický dopad koronaviru na silniční týmy v České republice. Metodou praktické části jsou rozhovory s českými manažery a sportovními řediteli silničních týmů.
Vedoucí práce: Eva Kaňková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses