Zhodnocení faktorů finanční stability NNO v oblasti kultury - Taušová, Tereza (2022)
Cílem bakalářské práce je přiblížit činnosti nestátních neziskových organizací v oblasti kultury a zhodnotit financování organizací Johan z.ú. a Buranteatr z.s. Práce je rozdělena do čtyř hlavních částí. V té první jsou teoreticky vymezené neziskové organizace, jejich specifika a problematika financování NO. Druhá část se věnuje metodologii finanční analýzy, která je pak prakticky aplikována ve čtvrté části práce. Ve třetí části práce poté popisuji dvě organizace zvolené pro finanční analýzu.