Project management vývoje softwaru ve společnosti Anycoders s.r.o. - Raus, Jakub (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá projektovým řízením vývoje softwaru se zaměřením na agilní metodiku Scrum. V teoretické části byly popsány základní jednotlivé přístupy k vývoji softwaru se zaměřením na agilní metodiku Scrum. U této metodiky byl popsán její proces, metodologie, nástroje a metriky. V praktické části byla vypočtena hodnota metriky Time to Market, která byla srovnána s hodnotami této metriky u konkurenčních společností obdobné velikosti. Dále byla zjištěna hodnota metriky Team velocity. Na základě polostrukturovaných rozhovorů s manažery společnosti byla vypadána doporučení vedoucí ke zrychlení dodávky softwaru. Tato doporučení byla společně s naměřenými metrikami předána vedení společnosti.