Strategická analýza společnosti STOCK Plzeň-Božkov - Rejchrtová, Tereza (2022)
Podniky se v posledních letech potýkají s neustálými změnami v podnikatelském prostředí, které pro firmy vytváří určitou nestabilitu. Z toho důvodu je cílem práce zhodnotit strategii organizace a postavení na trhu, její fungování během pandemické situace, a stanovení hrozeb a příležitostí vzniklé z této situace. Navíc ještě stanovit doporučení pro firmu do budoucna a jak dále navigovat její růst. Naplněním cíle bude dosaženo provedením celkové strategické analýzy prostřednictvím dílčích analýz. Realizací zmíněných analýz došlo k několika zjištěním, na jejichž základě byla vytvořena doporučení pro firmu. V případě naplnění těchto doporučení si firma bude schopna udržet své místo na trhu a poradit si s nestálými podmínkami pro podnikání. Firma se tímto způsobem také přiblíží k naplnění své vize, a to být vedoucí společností v oblasti lihovin ve střední a východní Evropě.