Kvantitativní uvolňování - komparace Japonska a Spojených států amerických - Gogolák, Matúš (2022)
V bakalářské práci se zaměřuji na kvantitativní uvolňování v Japonsku a USA. V první části popisuji odlišnosti kvantitativního uvolňování od standartních postupů měnové politiky. V druhé kapitole se věnuji kvantitativnímu uvolňování v Japonsku a USA, důvodům jeho použití a také popsání průběhu kvantitativního uvolňování. V třetí části srovnávám a popisuji dopady kvantitativního uvolňování na výnosnost vládních dluhopisů mezi Japonskem a USA.