Kvantitativní uvolňování - komparace Japonska a Spojených států amerických - Gogolák, Matúš; Revenda, Zbyněk, 1959-; Šíma, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
V bakalářské práci se zaměřuji na kvantitativní uvolňování v Japonsku a USA. V první části popisuji odlišnosti kvantitativního uvolňování od standartních postupů měnové politiky. V druhé kapitole se věnuji kvantitativnímu uvolňování v Japonsku a USA, důvodům jeho použití a také popsání průběhu kvantitativního uvolňování. V třetí části srovnávám a popisuji dopady kvantitativního uvolňování na výnosnost vládních dluhopisů mezi Japonskem a USA.
Vedoucí práce: Zbyněk Revenda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses