Socha Hlava Franze Kafky od Davida Černého ve veřejném prostoru - Pánková, Rozálie (2022)
Práce hodnotí vztah umění a veřejného prostoru, ve kterém je umění umístěno. Rozebírá aspekty kvality uměleckého díla ve veřejném prostoru a kvality veřejného prostoru. Konkrétně se zaměřuje na sochu Hlava Franze Kafky od Davida Černého umístěnou ve veřejném prostoru. Pomocí rozhovorů s odborníky na umění ve veřejném prostoru identifikuje problémy spojené se sochou Franze Kafky a přilehlým veřejným prostorem a následně navrhuje jejich řešení. Práce rozpozná problémy ve třech různých rovinách – hmotných, nehmotných a obecných. Zkoumá vlivy sochy na její okolí prostřednictvím kvalitativního dotazníku podniků v bezprostřední blízkosti.