Socha Hlava Franze Kafky od Davida Černého ve veřejném prostoru - Pánková, Rozálie; Prokůpek, Marek, 1987-; Horňáková, Lucia; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Práce hodnotí vztah umění a veřejného prostoru, ve kterém je umění umístěno. Rozebírá aspekty kvality uměleckého díla ve veřejném prostoru a kvality veřejného prostoru. Konkrétně se zaměřuje na sochu Hlava Franze Kafky od Davida Černého umístěnou ve veřejném prostoru. Pomocí rozhovorů s odborníky na umění ve veřejném prostoru identifikuje problémy spojené se sochou Franze Kafky a přilehlým veřejným prostorem a následně navrhuje jejich řešení. Práce rozpozná problémy ve třech různých rovinách – hmotných, nehmotných a obecných. Zkoumá vlivy sochy na její okolí prostřednictvím kvalitativního dotazníku podniků v bezprostřední blízkosti.
Vedoucí práce: Marek Prokůpek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses