Analýza business modelu – Alkoholické ledové čaje ParTEA - Tomáško, Hynek (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou business modelu projektu ParTEA – alkoholické ledové čaje. Cílem je návrh a analýza business modelu, jenž bude specifický pro odvětví výroby alkoholických nápojů, analýza realizovatelnosti záměru a ověření zájmu zákazníků o produkt. Teoretická část se zabývá specifiky odvětví, business modelem, etikou a udržitelností se zaměřením na toto odvětví. Metodologická část se skládá z již uskutečněného dotazníku, nového dotazníku a polostrukturovaných rozhovorů. Z výzkumu vyplynulo, že lidé mají o tento produkt zájem. V praktické části je představen podnikatelský záměr a následně je sestaven business model za pomoci stavebních prvků Lean Canvas, Business Model Canvas, návrhů etických kroků firmy a udržitelnosti. Poté následuje PESTEL analýza, která představuje příležitosti a hrozby makrookolí. Na konci jsou zmíněny plány na rozvoj firmy do budoucna. Výsledkem práce je business model potenciálně úspěšné a profitabilní firmy. Práce může být využita jako podklad pro zpracování hlubších, reprezentativních výzkumů či realizaci podnikatelského záměru. Práce může sloužit všem jako zdroj informací týkajících se business modelu a podnikání v tomto odvětví.