Společenský dopad činností a možnosti jeho měření v organizaci - Radová, Barbora (2022)
Tématem této práce je společenský dopad a možnosti jeho měření v neziskových organizacích. Pro účely výzkumu byla vybrána nezisková organizace Neposeda, z.ú. Teoretická část se zaměřuje na neziskový sektor vČeské republice, fungování neziskových organizací a jejich financování. Pojednává o tom, jak organizace mohou sledovat svůj společenský dopad a o možných metodách jeho měření. V následujících kapitolách je vysvětlena Analýza stakeholderů a Řetězec dopadu podle konceptu Teorie změny. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum, nejdříve je popsáno stávající fungování organizace Neposeda, z.ú., poté provedeno pozorování ve službě Autobus, a nakonec realizován skupinový rozhovor s vedením služby Autobus. Na základě výstupů zvýzkumu bylo sestaveno doporučení, které by mělo pomoct zkvalitnit služby organizace Neposeda do budoucna.