Společenský dopad činností a možnosti jeho měření v organizaci - Radová, Barbora; Müllerová, Jana; Válek, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Tématem této práce je společenský dopad a možnosti jeho měření v neziskových organizacích. Pro účely výzkumu byla vybrána nezisková organizace Neposeda, z.ú. Teoretická část se zaměřuje na neziskový sektor vČeské republice, fungování neziskových organizací a jejich financování. Pojednává o tom, jak organizace mohou sledovat svůj společenský dopad a o možných metodách jeho měření. V následujících kapitolách je vysvětlena Analýza stakeholderů a Řetězec dopadu podle konceptu Teorie změny. V praktické části je proveden kvalitativní výzkum, nejdříve je popsáno stávající fungování organizace Neposeda, z.ú., poté provedeno pozorování ve službě Autobus, a nakonec realizován skupinový rozhovor s vedením služby Autobus. Na základě výstupů zvýzkumu bylo sestaveno doporučení, které by mělo pomoct zkvalitnit služby organizace Neposeda do budoucna.
Vedoucí práce: Jana Müllerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses