Konzumerismus versus potravinářský průmysl České republiky - Kačírek, Daniel (2022)
Bakalářská práce se zabývá popsáním a řešením problematiky vyhazování potravin v potravinářském průmyslu České republiky. Pro výzkum jsou využita data o konzumaci potravin a jejich plýtvání. Na základě hloubkových rozhovorů s odborníky na vyhazování potravin byly identifikovány největší překážky, zejména překážky legislativní. V závěru práce jsou popsány nejefektivnější způsoby boje proti plýtvání potravin pro veškeré sledované subjekty. Práce mimo jiné popisuje i dopad koronakrize a enviromentální dopad.