Společenská odpovědnost firmy Melitrade, a.s. - Pourová, Anna; Džbánková, Zuzana, 1967-; Koľveková, Gabriela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Společenské odpovědnosti se dostává stále více pozornosti ze strany českých podniků a organizací, přesto se najde řada firem, které společenské odpovědnosti nepřikládají velký význam nebo se kvůli své menší velikosti podnik domnívá, že případný přínos bude nepodstatný. Z hlediska teorie firem se společenská odpovědnost potýká s odlišnými názory na její motivy a zda vůbec CSR může pozitivně ovlivňovat zisk. Cílem bakalářská práce bylo zhodnotit dosavadní CSR aktivit vybrané firmy Melitrade a.s. a navrhnout podobu reportu společenské odpovědnosti. Práce se zabývala konceptem společenské odpovědnosti, principy, přínosy, ale také i jeho kritikou. Pozornost byla věnována CSR reportování, jeho standardům, vyhodnocování a měření jeho výsledků. Praktická část byla založena na kvalitativním a kvantitativním výzkumu, podle jejichž výsledků byl sestaven návrh reportu vybrané firmy Melitrade a.s. Na základě provedené literární rešerše a domluvě s vedením firmy byl pro sestavení reportu použit model standardů GRI Content Index.
Vedoucí práce: Zuzana Džbánková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses