Nezaměstnanost v Karlovarském kraji - Švejdar, Radek; Pavelka, Tomáš, 1975-; Adámek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá analýzou trhu práce v Karlovarském kraji se zaměřením na nezaměstnanost v letech 2011-2020, která je srovnávána s průměry nezaměstnanosti v České republice ve stejných letech. Dále se zaměřuje na analýzu hospodářství a nezaměstnaných rizikových skupin v tomto kraji. Cílem práce je analýza vývoje nezaměstnanosti a rizikových skupin v Karlovarském kraji s následným doporučením ke zlepšení situace. Teoretická část je věnována základním pojmům z oblasti trhu práce a nezaměstnanosti, které jsou potřebné pro pochopení problematiky v praktické části. Praktická část je zaměřena na základní charakteristiku Karlovarského kraje a jeho hospodářství skrze data z Veřejného rejstříků a Sbírky listin. Dále je analyzován trh práce a nezaměstnanost pomocí dat z Českého statistického úřadu. Data jsou následně vyhodnocena a z jejich výsledků jsou sestaveny příležitosti a hrozby pro Karlovarský kraj, které budou sloužit jako doporučení ke snížení nezaměstnanosti a zlepšení ekonomické situace.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses