Vývoj HDP České republiky jako členského státu Evropské unie - Lapáček, Tomáš (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem HDP České republiky jako členského státu Evropské unie. Cílem práce bylo analyzovat vliv členství v EU na vývoj HDP v ČR, zhodnotit přínosy a rizika. Na základě provedené analýzy a modelování lze konstatovat, že členství v EU mělo pozitivní vliv na vývoj HDP v ČR, avšak s sebou neslo i určitá rizika. Pro další rozvoj je důležité se soustředit na posílení konkurenceschopnosti a inovací v klíčových odvětvích.