Vývoj HDP České republiky jako členského státu Evropské unie - Lapáček, Tomáš; Pavelka, Tomáš, 1975-; Ecková, Andrea; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2023)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem HDP České republiky jako členského státu Evropské unie. Cílem práce bylo analyzovat vliv členství v EU na vývoj HDP v ČR, zhodnotit přínosy a rizika. Na základě provedené analýzy a modelování lze konstatovat, že členství v EU mělo pozitivní vliv na vývoj HDP v ČR, avšak s sebou neslo i určitá rizika. Pro další rozvoj je důležité se soustředit na posílení konkurenceschopnosti a inovací v klíčových odvětvích.
Vedoucí práce: Tomáš Pavelka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2023
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2023
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses