Šikana na obchodních akademiích - Nováková, Kateřina (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na šikanu na obchodních akademiích v České republice. Je rozdělena na dva hlavní oddíly. První, teoretická část charakterizuje šikanu a zúčastněné aktéry a popisuje metody, kterými lze šikanu odhalit, nápravu a léčbu skupiny postižené šikanou a možnosti preventivního předcházení šikaně. Cílem práce je komparace výskytu šikany na pražských a mimopražských obchodních akademiích na základě dotazníkového šetření. Tato problematika je popsána v rámci druhé, praktické části práce.