Zhodnocení finančního zdraví společnosti Bohemia Sekt, s.r.o. - Král, Libor (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Bohemia Sekt, s.r.o. v letech 2016 až 2020 s využitím dat z výročních zpráv společnosti. Obsah práce je rozdělen do dvou vzájemně propojených částí. V první teoreticko-metodologické části je nejdříve blíže představena samotná finanční analýza, poté následuje přiblížení dílčích metod finanční analýzy, kterými jsou horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele, Du Pontův rozklad rentability vlastního kapitálu, a nakonec vybrané bankrotní a bonitní modely. Druhá praktická část práce navazuje na poznatky z teoreticko-metodologické části a aplikuje je na analyzovanou společnost Bohemia Sekt a její odvětví za účelem naplnění hlavního cíle práce.