Zhodnocení finančního zdraví společnosti Bohemia Sekt, s.r.o. - Král, Libor; Ligocká, Marie; Nečadová, Marta; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je zhodnotit finanční zdraví společnosti Bohemia Sekt, s.r.o. v letech 2016 až 2020 s využitím dat z výročních zpráv společnosti. Obsah práce je rozdělen do dvou vzájemně propojených částí. V první teoreticko-metodologické části je nejdříve blíže představena samotná finanční analýza, poté následuje přiblížení dílčích metod finanční analýzy, kterými jsou horizontální a vertikální analýza, poměrové ukazatele, Du Pontův rozklad rentability vlastního kapitálu, a nakonec vybrané bankrotní a bonitní modely. Druhá praktická část práce navazuje na poznatky z teoreticko-metodologické části a aplikuje je na analyzovanou společnost Bohemia Sekt a její odvětví za účelem naplnění hlavního cíle práce.
Vedoucí práce: Marie Ligocká
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses