Strategická analýza společnosti Zásilkovna s.r.o. - Zeman, Lukáš (2022)
Cílem bakalářské práce je poskytnutí strategických doporučení společnosti Zásilkovna s.r.o., které vypracuji na základě strategické analýzy a výstupů z ní plynoucích. Práce je rozdělena na dvě části, tedy na teoretickou a praktickou část. V rámci teoretické části se budu věnovat popsání základní terminologie, postupů a metod, v praktické části budu metody a postupy prakticky aplikovat na data a informace týkající se analyzované společnosti. Samotná strategická analýza se dělí na externí analýzu, interní analýzu a syntézu. Externí analýza se věnuje makrookolí společnosti, odvětví, v němž podnik podniká a hlavním konkurentům, přičemž cílem této části je nalézt příležitosti a hrozby, které se v okolí vyskytují. Interní analýza spočívá ve zkoumáni vnitřních zdrojů a schopností, kterými společnost disponuje a cílem interní analýzy je nalézt silné a slabé stránky podniku. Syntéza shrnuje získané poznatky a dodává závěry a doporučení.