Analýza penzijního systému v Německu a predikce dopadů jeho aktuálního nastavení v budoucnu (2022–2062) - Křížová, Kateřina (2022)
Bakalářská práce pojednává o německém penzijním systému, zejména jeho aktuálním nastavením a predikcí do budoucna mezi lety 2022-2062. V práci je prováděna analýza prostřednictvím příjmově typizovaného jedince pobírající mzdu determinovanou současnými hodnotami roku 2022 dle růstu reálných mezd a cenové hladiny. Hlavní zjištění práce spočívá v získání dat hrubých náhradových poměrů v roce 2062 pro jednotlivé příjmové kategorie. Následně, v rámci makroekonomické analýzy, je vytvořen budoucí pohled na celou ekonomiku Německa a její dlouhodobou prognózu udržitelnosti.