Možnosti animace nevyužívaných nekatolických sakrálních památek na Kralovicku - Kulhánková, Eliška (2022)
Bakalářská práce se věnuje tématu nevyužívaných nekatolických sakrálních památek v periferních oblastech. Popisuje východiska animačních aktivit a jejich financování, mapuje vznik a vývoj nekatolických církví; popisuje také historické proměny vztahu občanů České republiky k církevním institucím. Konkrétní příběhy čtyř nekatolických památek jsou zpracovány v případové studii, jejíž cílem je zanalyzovat aktivitu zainteresovaných církví a nastínit možnosti budoucího využití v závislosti na současných podmínkách.