Strategická analýza firmy Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. - Kotěšovec, Jiří (2022)
Cílem této bakalářské práce je s využitím nástrojů a metod strategické analýzy formulovat strategická doporučení pro společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. v kontextu současného tržního prostředí. První část práce popisuje teoretický základ dílčích analýz a metod strategické analýzy. Druhá část aplikuje popsané analýzy na zkoumanou společnost. V rámci práce jsou využity PESTLE analýza, analýza konkurence a Porterův model 5 sil jako analýzy externích faktorů. VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec a portfolio analýza jako analýzy interních faktorů. V závěru je jako syntéza sestavena SWOT analýza podniku a formulovány strategická doporučení pro zkoumaný podnik.