Strategická analýza firmy Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. - Kotěšovec, Jiří; Smrčka, Luboš; Schönfeld, Jaroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Cílem této bakalářské práce je s využitím nástrojů a metod strategické analýzy formulovat strategická doporučení pro společnost Jan Becher – Karlovarská Becherovka, a.s. v kontextu současného tržního prostředí. První část práce popisuje teoretický základ dílčích analýz a metod strategické analýzy. Druhá část aplikuje popsané analýzy na zkoumanou společnost. V rámci práce jsou využity PESTLE analýza, analýza konkurence a Porterův model 5 sil jako analýzy externích faktorů. VRIO analýza, finanční analýza, hodnototvorný řetězec a portfolio analýza jako analýzy interních faktorů. V závěru je jako syntéza sestavena SWOT analýza podniku a formulovány strategická doporučení pro zkoumaný podnik.
Vedoucí práce: Luboš Smrčka
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses