Dlouhodobý majetek dle čínských účetních standardů v komparaci s IFRS - Xu, Bin; Vašek, Libor, 1978-; Dvořáková, Dana, 1966-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2022)
Tato bakalářská práce se zabývá komparací Čínských účetních standardů (CAS) s Mezinárodními standardy účetního výkaznictví (IFRS), přičemž se zaměřuje na problematiku účtování dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, z nichž první kapitola teoretické části pojednává o pojmech CAS a IFRS. Druhá kapitola vymezuje položky dlouhodobého majetku dle obou zmíněných norem, které jsou dále následovány praktickým srovnáním účetních závěrek vybraných společností. Na základě výsledků komparací je cílem ověřit, zda CAS dodržuje průběžnou konvergenci se standardy IFRS.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses