Preference uživatelů digitálních herních distribučních platforem na PC - Černý, Milan (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na distribuci počítačových her skrze digitální herní distribuční platformy na PC z pohledu uživatele. Cílem výzkumu je zjistit, jestli a z jakého důvodu uživatel preferuje určitou digitální herní distribuční platformu, a také je stanovena hypotéza, že uživatelé budou preferovat pouze jednu digitální herní distribuční platformu. Kvantitativní výzkum metodou online dotazníku byl zaměřen na české uživatele z herních komunit na PC. V analýze výsledků, ve které je poté potvrzena stanovená hypotéza. Ačkoliv uživatelé aktivně využívají často hned několik digitálních platforem, tak naprostá většina respondentů preferuje pouze jednu z těchto platforem. Z hlediska funkcí dotazovaní respondenti považují za nejdůležitější příznivost ceny digitální platformy, dále seznam přátel, reputaci provozovatele, zákaznickou podporu a cloudové úložiště.