Preference uživatelů digitálních herních distribučních platforem na PC - Černý, Milan; Kubaš, Mario, 1981-; Hanzlík, Jan, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zaměřuje na distribuci počítačových her skrze digitální herní distribuční platformy na PC z pohledu uživatele. Cílem výzkumu je zjistit, jestli a z jakého důvodu uživatel preferuje určitou digitální herní distribuční platformu, a také je stanovena hypotéza, že uživatelé budou preferovat pouze jednu digitální herní distribuční platformu. Kvantitativní výzkum metodou online dotazníku byl zaměřen na české uživatele z herních komunit na PC. V analýze výsledků, ve které je poté potvrzena stanovená hypotéza. Ačkoliv uživatelé aktivně využívají často hned několik digitálních platforem, tak naprostá většina respondentů preferuje pouze jednu z těchto platforem. Z hlediska funkcí dotazovaní respondenti považují za nejdůležitější příznivost ceny digitální platformy, dále seznam přátel, reputaci provozovatele, zákaznickou podporu a cloudové úložiště.
Vedoucí práce: Mario Kubaš
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses