Onkologická onemocnění v regionálním pohledu - Uhrín, Patrik; Majerová, Markéta; Fiala, Tomáš, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2022)
Tato bakalářská práce řeší onkologická onemocnění v regionálním pohledu v České republice. Cílem bylo zhodnotit profily onkologických onemocnění pomocí ukazatele úmrtnosti v sociálně ekonomickém kontextu. Pro srovnání dat byla použita metoda přímé standardizace a relativního přírůstku. Vyhodnocení probíhalo na základě dat získaných z Českého statistického úřadu a jejich vývoji v letech 2010 a 2020. Výsledky prokazují vliv regionálních faktorů na úmrtnost a její změnu v jednotlivých krajích. V závěru jsou formulovány další kroky, které by mohly snížit úmrtnost na onkologická onemocnění.
Vedoucí práce: Markéta Majerová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses