Testování modelu CAPM na Českém akciovém trhu - Petrů, Jan; Kopkáně, Heřman; Sieber, Patrik, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2022)
Bakalářská práce se zabývá modelem oceňování kapitálových aktiv (CAPM) a otestování jeho platnosti na českém akciovém trhu. V teoretické části se nejdříve nachází základní poznatky ohledně finančních trhů a rozhodovacích podnětů investora, dále je představena teorie portfolia a základní CAPM model jako takový, jeho kritika a nedostatky a výsledky testování na jiných trzích. V praktické části je model otestován na historických výnosech různých akciích obchodovaných na Burze cenných papírů Praha v období 2016-2021, v investičních horizontech rok, měsíc, kvartál a den. Tyto výsledky jsou vyhodnoceny v závislosti na situaci na akciovém trhu v tomto období a porovnány s modelovým příkladem ze stejného časového horizontu z jiného trhu.
Vedoucí práce: Heřman Kopkáně
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2022
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2022
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses